Monday, April 4, 2011
Biskut Cornflake Madu Mudah
Edisi menghabiskan stok. Menggunakan segala yang ada dengan kadar maksimum a.k.a menghabiskan stok yang ada.
Bahan-bahan:
6 cawan emping jagung/cornflakes
1/2 cawan bijan @
1/2 cawancoklat rice (jika suka)@
1/2 cawan badam tumbuk (jika suka)@
sebarang jenis kacang
3/4 cawan gula
4 sudu besar madu
1/2 cawan butter/margerine
1 sudu kecil esen vanila
secubit garam
Cara-cara:
1. Ramas conrnflake kasar-kasar
2. Kekacang hendaklah di kisar kasar2
3. Panaskan kuali/periuk, masukkan butter/margarine, apabila sudah cair masukkan gula, madu,esen vanila dan garam.
4. Gaul sebati apabila sudah tutup api dan masukkan cornflakes, bijan,kekacang, coklat rice dan gaul rata.
5. Masukkan kedalam paper cup dan bakar selama 5-10 minit dengan kepanasan oven 175 darjah celcius @ bakar sehingga nampak kekuningan.
Selamat Mencuba.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment