Monday, April 12, 2010

Roti Jala II



Bahan-bahan:

250gm tepung gandum @ tepung serba guna
540ml susu segar @ santan
3 biji telur (saya letak sebiji sahaja)
Garam secukup rasa
Pewarna kuning (saya letak serbuk kunyit)

Minyak masak @ butter- untuk digunakan semasa menjala diatas kuali
Acuan roti jala - untuk mendapatkan bentuk jala

Cara:

Bancuh semua bahan didalam satu bekas, kacau hingga sebati dan tapis.
Panaskan kuali, sapukan sedikit minyak dan masukkan adunan kedalam acuan dan tebarkan diatas kuali sehingga dapat bentuk jala.
Biarkan sebentar, kemudian lipat @ gulung roti jala yang telah masak.

Hidangkan bersama kari ayam, daging atau ikan.

Selamat Mencuba

1 comment:

Nor said...

sedap roti jala ni...Adam kalau dapat..maunya ditelan pat lima biji dia sorang...